In de Italiaanse stad Turijn wordt een doek bewaard en vereerd, waarin het lichaam van een gegeselde en gekruisigde man staat afgebeeld als een perfect fotografisch negatief. De lijkwade van Turijn, waaronder dit doek bekend is, geniet internationale faam. De kans bestaat dat het hier gaat om de lijkwade waarin het lichaam van Jezus werd begraven na zijn dood aan het kruis. Een replica van deze lijkwade is te zien tijdens een expositie die wordt gehouden in de Catharinakerk.

Een replica op ware grootte is van maandag 27 mei tot zondag 16 juni te zien in de Catharinakerk in het centrum als onderdeel van een tentoonstelling van veel meer zaken die met deze lijkwade te maken hebben. Er zijn ook archeologische vondsten te zien, artefacten zoals een doornenkroon en geselwerktuigen. Daarnaast biedt de expo een reconstructie van het hele lichaam en een driedimensionale afbeelding van het gezicht. En er zijn toelichtingen op de diverse wetenschappelijke onderzoeken die het doek als onderwerp hebben gehad.

De tentoonstelling is dagelijks te bezichtigen van 10.00 tot 16.30 uur, met uitzondering van maandag. Toegang is gratis.