Houd je van Indiase dans, muziek en filosofie? Bezoek dan zaterdag 25 mei gratis het India Festival op het 18 Septemberplein. Met van 11.00 tot 19.00 uur muziek- en dansoptredens, yogademonstraties en kraampjes met kleding, boeken en vegetarische hapjes.

Rond 15.30 uur arriveert een traditionele processie op het plein: de Ratha Yatra. Wie zin heeft, kan al eerder meelopen met deze tocht voor verdraagzaamheid en eenheid. De kar met daarop het beeld van Jagannatha (de ‘Heer van het Universum’) vertrekt om 13.00 uur van het Sint Trudoplein en gaat via de Strijpsestraat, Willemstraat, Vrijstraat en Demer naar het 18 Septemberplein. De kar wordt begeleid met rinkelende bellen, tromgeroffel, wierook en veel dans en gezang. Onderweg wordt fruit en ander lekkers uitgedeeld aan voorbijgangers.

Voor wie India wil proeven, zijn er op het 18 Septemberplein de hele dag vegetarische hapjes te koop. Maar houd nog een gaatje over, want vanaf 16.00 uur wordt er een gratis vegetarische maaltijd geserveerd. Het eten wordt volgens deze Indiase traditie opgedragen aan de god Krishna.

Meer weten? Check:

indiafestival.info