Een inkijkje achter de schermen van jeugdinstellingen. Van de hand van schrijver André Hendriks verscheen ‘Het dagboek van een groepsleider in de jeugdzorg’. Een niets verbloemend en op waarheid gebaseerd verhaal, dat een uniek inzicht geeft in jeugdinstellingen, én het beroep als groepsopvoeder.

André Hendriks werkte lange tijd in de jeugdzorg, onder meer met jongeren met een lichtverstandelijke beperking. In Eindhoven leerde hij als zorgverlener Alex kennen, een jongen met lastig gedrag die een groot deel van zijn jeugd in instellingen doorbracht en weer vertrouwen kreeg in een volwassene, zijn persoonlijk begeleider. Nu, vele jaren later, heeft Hendriks nog steeds contact met hem.

In zijn boek verhaalt Hendriks over hun gezamenlijke reis. Hendriks vertelt een niets verbloemend en op waarheid gebaseerd verhaal, dat een uniek inzicht geeft achter de schermen van jeugdinstellingen en het beroep als groepsleider in de 24-uurszorg. Mooie en bijzondere verhalen. Eerlijk, oprecht, liefdevol, sterk en met een goede portie gezonde twijfel.

Het is boek is vanaf nu overal verkrijgbaar.