Afbeelding
Daisy Renders

Brahms - Ein deutsches Requiem

zaterdag 27 november 2021 15:00

Tijdens dit veertigjarig jubileumsconcert voert het Brabant Koor onder leiding van Louis Buskens het geliefde Deutsches Requiem van Johannes Brahms uit. Als nieuwe start na de moeilijke coronatijd. Het koorwerk wordt uitgevoerd met zestig zangers, sopraan Elise van Es, bariton Patrick Pranger en vierhandige pianobegeleiding.

Anders dan de titel doet vermoeden geeft de muziek veel troost aan de overlevenden en geen begeleiding van afscheid aan de stervenden. De prachtige, door Brahms, zelf koordirigent, gekozen teksten maken duidelijk waarom Brahms achteraf liever het woord “deutsches” had willen inwisselen voor “menschliches”. Prachtige muziek die al 150 jaar vele mensen heeft geraakt.

De noodzakelijke registratie en betaling voor dit concert kunt u vooraf regelen via de website https://www.muziekindecathrien.nl.

Locatie