• Alles
  • (1)
    Natuur
  • (1)
    Cursus-Workshop
  • (2)
    Kinderevenement

Lego bouwen en Arduino's programmeren

dinsdag 11 augustus 0:00 t/m donderdag 13 augustus 0:00 uur

Tech Playgrounds hackt de zomer!

Drie dagen lang bouwen of programmeren in de vetste werkplaats van Eindhoven: het Tech Playgrounds HQ Lindenlaan. Dat lijkt de jeugdwerkers van Dynamo Jeugdwerk en de vrijwilligers van de Tech Playgrounds de perfecte invulling van deze rare zomer. In plaats van zandkastelen bouwen en vrienden maken in een ander land, nodigen we Eindhovense jeugd uit samen met ons een toffe week te beleven. Zowel beginners als gevorderden kunnen meedoen.

In navolging van Lego Masters op tv gaan we in de ochtend met tientallen kilo’s Lego en motoren een hele grote kettingreactie maken van Lego-stenen. Je kan ook onderdelen programmeren. ’s Middags mogen middelbare scholieren met programmeer-ervaring aan de slag met Arduino’s.

Wat: Lego Great Ball Contraption (8-15 jaar, ochtend van 10-12.30 uur) en/ of Hack je Arduino (12+, ’s middags van 13.30-16 uur)

Wanneer: Dinsdag 11, woensdag 12 en donderdag 13 augustus

Waar: Lindenlaan 1B, Eindhoven

Kosten: 7,50 voor drie dagen

Weet je nog niet wat een Arduino is, of heb je nog nooit geprogrammeerd? Dan is het ochtendprogramma geschikt. Daar kan je ook onderdelen programmeren met de Lego Mindstorms. Kan jij code schrijven zonder een block editor? Schrijf je dan in voor het middagprogramma en ga samen met onze TU/e vrijwilligers en gevorderde programmeurs gezamenlijk Arduino-uitdagingen kraken. Wellicht moet er ook wat gesoldeerd worden of is er een andere bouwchallenge in ons project.

Koop je kaartje via Eventbrite:

Hack je arduino: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-hack-je-arduino-110989434386?aff=erelexpmlt

Lego Great Ball Contraption: https://www.eventbrite.nl/e/111144433994

Meer informatie via techplaygrounds@dynamojeugdwerk.nl


deel deze activiteit

Locatie

Tech Playgrounds
Eindhoven
Lindenlaan 1B
5616nl


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden