• Alles

Kek-040! exposant Shelly Lapré

woensdag 17 april 12:00 - 22:00 uur

Shelly Lapré

Shelly Lapré Beeldend kunstenaar-performer

“Het zichtbaar maken van: “De Verbinding Verleden, Heden en Toekomst Nederlands-Indië”

Shelly Lapré is in Nederland geboren, maar haar bron ligt in voormalig Nederlands-Indië, waar haar (voor)ouders zijn geboren.

Haar interesse in de koloniale geschiedenis is ontstaan uit respect voor wat haar grootouders en ouders hebben meegemaakt in de tweede wereldoorlog in Nederlands-Indië. En ook daarna tijdens de onafhankelijkheidsoorlog: “De Bersiap” en de politionele acties tot 1949. Vervolgens de repatriëring en de opvang in Nederland. Ze hebben moeilijke tijden meegemaakt en hard gewerkt, om een mooie toekomst op te bouwen voor hun gezin in Nederland.

Na jarenlang oude foto’s, documenten, boeken en spullen van familie te hebben verzameld, maar ook aangekocht op markten en via internet, heeft zij veel informatie gevonden om te verwerken in haar kunst. Op haar manier leidt dat tot performances, tekeningen, collages en schilderijen met originele documenten, brieven, kaarten en enveloppen.

Van authentieke hutkoffers maakt ze nieuwe “HutKofferKasten”, die nu en in de toekomst steeds gebruikt kunnen worden. Haar werk is een overdracht aan volgende generaties, opdat de herinnering voor altijd levend blijft.


deel deze activiteit

 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden