• Alles

IFFR Previewtour | Capharnaüm

woensdag 16 januari 19:30 uur

Alvast een film bekijken uit de selectie van het International Film Festival Rotterdam? Een week voordat het festival weer van start gaat vertonen we in Natlab een van de hoogtepunten van het aankomende festival tijdens de Previewtour. Op woensdag 19 januari zie je in de voorpremière de film Capharnaüm van Nadine Labaki.

Over Capharnaüm

In een overvol, vervallen appartement in Beiroet groeit de twaalfjarige Zain op zonder enig perspectief. Wanneer hij na een crisis het gezin ontvlucht, vindt hij onderdak bij een illegale Ethiopische die hem aanstelt als oppas voor haar baby. Energiek en aandoenlijk portret van het uitdijende precariaat in de Libanese metropool.

Waarom Capharnaüm tijdens de Previewtour?

De 48ste editie van IFFR draait om de emoties die films kunnen losmaken: feel IFFR. En reken maar dat Capharnaüm je bij je strot grijpt. Nadine Labaki, bekend van films als Caramel en Where Do We Go Now?, maakte een meeslepend, dynamisch en actueel drama. Het jongetje Zain daagt zijn eigen ouders voor de rechter. De aanklacht? Dat ze hem ter wereld hebben gebracht. De vroegwijze, soms droevige blik van de jonge hoofdrolspeler Zain Al Rafeaa verraadt bovendien zijn eigen ellendige verleden. Als zevenjarige vluchtte hij met zijn ouders uit Syrië naar Libanon.


deel deze activiteit

 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden