• Alles

Centrum Hofdael - lezing Marmer

dinsdag 16 april 19:30 uur

In de week van 16 april staan veel activiteiten in Centrum Hofdael in het teken van Italië. Beeldhouwer Caroline Teesing bijt het spits af. Zij is als docent verbonden aan De Wiele Creatief en heeft een bijzondere band met Italië. Zo is ze ook verbonden aan de zomeracademie Campo dell’Altissimo. Op dinsdagavond 16 april vertelt Caroline Teesing over haar band met Italië, vanaf 19.30 uur in de theaterzaal van Centrum Hofdael.

Italiaans marmer: de weg van materie naar structuur

Caroline Teesing trekt als jonge vrouw naar Italië om er haar weg als beeldhouwster te vinden. Over die weg, die dertig jaar geleden begon, zegt ze: ‘Dit is wat ik zoek, dit is mijn weg.’ Ze komt terecht in de uitlopers van de Apuaanse Alpen, daar waar Bianco Carrara gewonnen wordt. Teesing laat u op 16 april kennismaken met deze waarschijnlijk best bekende Italiaanse marmersoort. Ze zal vertellen over de schoonheid van dit witte marmer, ‘haar Italië’ en haar leven in het prachtige gebied op de grens van Toscane. Een gebied waar het leven ook hard kan zijn.

De geheimen van wit marmer op het witte doek

Aansluitend aan de lezing van beeldhouwster Caroline Teesing zal de documentaire ‘Marmor, Stein des Lichts’ te zien zijn.

Kaartjes kosten €7.50 (inclusief een consumptie)

https://www.hofdael.nl/evenement/centrum-hofdael-italiaanse-week-dinsdag/


deel deze activiteit

Locatie

Centrum Hofdael
Geldrop
Molenstraat 23
5664hv


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden