• Alles

Arduino Beginners Workshop

zaterdag 15 februari 14:00 t/m 17:00 uur

Hackalot

De ingang is de achteringang aan de Kempensebaan. Door de poort en dan links (zoek de deurbel). Hackalot zit in unit 141. Zie ook het kaartje op onze website hackalot.nl

Wat is Hackalot

Hackalot is een hackerspace in Eindhoven. Een hackerspace is een plek waar mensen aan hun eigen of gezamenlijke projecten kunnen werken. Je kunt er andere mensen met gelijke interesses leren kennen, maar je kunt natuurlijk ook gewoon je eigen ding doen. Hackalot is voor mensen in alle vormen, maten en leeftijden die houden van technische dingen zoals computeren, electronica, software en / of materiaalbewerken (zoals figuurzagen, 3D printen, laserzagen of slijpen).

Wat is Arduino

Arduino is elektronica en software waarmee je, met extra onderdelen, een apparaat kunt maken waarmee je dingen kunt automatiseren, kunt meten, kunt besturen. Bijvoorbeeld kun je er een plantenwatergeefinstallatie mee maken, verlichting of een ventilator mee besturen.

De Arduino is ook gemaakt voor mensen zonder programmeer- en elektronica-ervaring die er ook een apparaat mee kunnen maken.

De basis van elk Arduino-project is een Arduino-board met daarop een microcontroller. Het standaard Arduino board is de Uno. Het heeft een USBansluiting zodat je de Arduino Uno op je computer kunt aansluiten. Alle noodzakelijke componenten om een simpel project te maken zijn al op het board geïnstalleerd. Aan de zijkanten van elk board vind je aansluitingen die je met draden met LED-lampjes, sensoren, motoren, en andere onderdelen kunt verbinden om zo je eigen apparaat te maken.

Onderdelen zijn vaak erg goedkoop. Zodoende kun je voor weinig geld je eigen robot of lichtbesturing maken. Om je Arduino-apparaat te programmeren heb je een computer en de juiste software nodig. De software is gratis. Met een netadapter of batterijen kun je de geprogrammeerde Arduino ook zelfstandig, zonder computer, laten werken.

Voor wie

Voor mensen die nog geen ervaring hebben met Arduino. Als je wel ervaring hebt ben je ook welkom, je zult dan wel wat meer zelfredzaamheid aan de dag moeten leggen. Beginners gaan voor inzake deelname en aandacht.

Wat gaan we doen

We gaan beginnen met het laten knipperen van een ledje. Als dat werkt weten we dat het Arduinobordje goed is, de programmeer software werkt en het knipperprogramma op de Arduino geladen kan worden. De volgende stap is het opdoen van programmmerervaring op de Arduino.

Aanmelden

Aanmelden is nodig vanwege de beperkte ruimte.

Aanmelden kan via arduinoworkshop.200215.hackalot@7337.nl

Maximaal 12 deelnemers

De workshop is gratis.

Wat neem je mee

Notebook, netapapter, muis, wat je verder handig vindt, nodig denkt te hebben. Als je zelf geen computer hebt kun je er tijdens de workshop een spacelaptop Hackalot gebruiken. Er zijn een paar beschikbaar.

Als je al een Arduino hebt kun je die, met wat je er verder bij hebt, meebrengen.

Info

Heb je nog vragen? Stuur dan een email naar arduinoworkshop.200215.hackalot@7337.nl of kijk op hackalot.nl


deel deze activiteit

Locatie

Hackalot
Eindhoven
Bloemfonteinstraat 62
5642eh


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden