• Alles

Experimentele druktechnieken

dinsdag 3 december 10:00 t/m 12:30 uur

De cursus is bedoeld voor mensen, die op een speelse manier kennis willen maken met verschillende druktechnieken zoals monotype, etsen droge naald, experimentele grafiek, linosnede. Wil je eens een keer iets heel anders dan schilderen, dan is deze cursus wellicht iets voor je.

Wil je eens een keer iets heel anders dan schilderen, dan is deze cursus wellicht iets voor je. De cursus is bedoeld voor mensen, die op een speelse manier kennis willen maken met verschillende druktechnieken zoals monotype, etsen droge naald, experimentele grafiek, linosnede. Bij al deze technieken werk je met een drager (plaat). Bij droge naald en experimentele grafiek is dat een plastic plaat, bij linosnede linoleum en bij monotype werk je op een glasplaat als ondergrond om de blockprint op uit te rollen.

Materialen waarmee gewerkt wordt:

ets inkt op waterbasis

plastic plaatjes als drager

rollers en etspennen

verschillende tapes en stoffen/ natuurmaterialen

linoleum en blokprint op waterbasis

De materialen en drukinkt zijn op waterbasis, dus milieu- en mensvriendelijk. In alle verschillende technieken wordt een werkstuk gemaakt. De opdrachten zijn eenvoudig, maar de resultaten vaak heel verrassend. Alle materialen zijn in het atelier aanwezig, de cursist hoeft zelf niets mee te brengen.

Start: di 3 dec, 10:00-12:30 uur, 8 lessen. Volksuniversiteit Eindhoven


deel deze activiteit

Locatie

Volksuniversiteit Eindhoven (in buurthuis De Ronde)
Eindhoven
Tongelresestraat 146a
5613dp


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden