• Alles

Bpouwen voor natuur: een vogelhuisje

dinsdag 11 december 20:00 uur

Bernard van Duijnhoven

In 2018 willen we drie keer gaan bouwen voor de natuur. Dit doen we onder leiding van onze eigen bouwgroep. We maken een nestkastje, een insectenhotel en een voederplank.

Aan het eind van de avond mag je dit mee naar huis nemen en ophangen in eigen tuin of balkon.

Op donderdag 11 januari maken we van 20.00 tot 22.00 uur een nestkastje. Dit doen we bij Bouwbedraijf van Laarhoven, Zessprong 18 in Best. De kosten bedragen voor IVN leden 5 euro en voor niet IVN-leden 7.50 euro. Let op: vóór 4 januari aanmelden via www.ivn.nl/best

Bij natuur en wilde dieren denk je al gauw aan de Veluwe, de wadden of misschien zelfs aan Afrika. Maar ook heel dichtbij huis is natuur te vinden. Een tuin of balkon kan veel dieren een plekje verschaffen. Zelfs als je maar een paar vierkante meters tot je beschikking hebt, sta je versteld van de mogelijkheden voor de dieren: een klein gaatje in het hek is al voldoende voor een egel om doorheen te kruipen. In een vijver vind je kikkers en libellenlarven. En een kersenboom is ideaal als voedselbron voor vogels. Maar je kunt natuurlijk ook zelf de vogels, insecten en andere dieren naar je tuin, terras of balkon lokken, door te “bouwen voor de natuur”.


deel deze activiteit

Locatie

Bouwbedrijf van Laarhoven
Best
Zessprong 18
5684nv


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden