• Alles
  • (1)
    Film
  • (1)
    Lezingen

Raf Vertessen

dinsdag 27 oktober 20:30 uur

El Negocito: '10 years of Radical Acoustic Music'

Al tien jaar lang is Citadelic met zijn label el NEGOCITO Records een Gentse vrijhaven voor improviserend volk uit binnen­ en buitenland. Raf Vertessen is hun nieuwe telg.

Je kunt een artiest vaak beoordelen aan het gezelschap dat hij of zij bezigt, en drummer-componist Raf Vertessen houdt uitstekend gezelschap. Geboren en getogen in België, vertrok hij in 2016 naar Brooklyn, waar hij al snel een hechte relatie ontwikkelde met belangrijke avantjazzfiguren als Joe Morris, Joe McPhee, Ingrid Laubrock en Ches Smith. De drummer-percus­si­o­nist-componist komt op deze avond zijn eerste langspeler LOI voorstellen. Hij gebruikt grafische partituren en zelf uitgevonden tekens om de muziek en improvisa­ties te structu­reren. Toch hebben alle composities een verschil­lend eindre­sul­taat bij iedere uitvoe­ring. Zoals het hoort bij impro is er geen hiërarchie onder de uitvoer­ders, nooit één solist die in de belang­stel­ling komt te staan. Voorspel­bare spannings­bogen staan niet in het woorden­boek van dit kwartet. Laat je dus maar gewoon verrassen.

“Raf Vertessen is een zeer inventieve, expressieve muzikant. Zijn kunst is gebaseerd op een grondige kennis van muziek, en hij bouwt daarop voort door een rigoureus gebruik van zowel techniek als verbeeldingskracht..” — gitarist/bassist en leraar Joe Morris

Welke opstelling de avond ook brengt in deze onvoorspelbare tijden, Raf en El NEGOCITO Records zorgen alvast voor een spannende line up. Elke luisteraar loot daarenboven die avond een cd uit de rijke El NEGOCITO catalogus. Het is tenslotte feest.

Deur open 20.00 Aanvang concert 20.30

Ingang POM is om de hoek aan de Kempensebaan

Ivm Covid-19 & max. aantal bezoekers is reserveren verplicht via Eventbrite, zie www.pomeindhoven.nl


deel deze activiteit

Locatie

Paviljoen Ongehoorde Muziek POM
Eindhoven
Ruysdaelbaan 106Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden