EINDHOVEN - Anja Frieling mag zich de winnaar van de ‘Prijs voor Eindhovens Schrijftalent’ noemen. Donderdag 22 september ontving zij uit handen van onze pas geïnstalleerde burgemeester John Jorritsma deze prijs, waaraan een geldbedrag van 500 euro verbonden is. Tevens werd de bundel gepresenteerd waarin de vijf beste ingezonden verhalen staan.
De ‘Prijs voor Eindhovens Schrijftalent’ is een initiatief van Boekhandel Van Piere, Natlab door Plaza Futura, de Bibliotheek Eindhoven en Coöperatie DELA. Zij waren ervan overtuigd dat er in de stad talent aanwezig is, dat het verdient om gestimuleerd en ontdekt te worden. DELA stimuleert mensen om hun levensverhalen vast te leggen en herinneringen door te geven aan volgende generaties. Daarom hebben de vier partijen gezamenlijk het initiatief genomen voor de ‘Prijs voor Eindhovens Schrijftalent’. Thema: levensverhalen uit de stad.
Spannende raceMaar liefst 72 inzendingen werden geteld. Hieruit werden door een deskundige jury onder leiding van auteur Manon Uphoff de vijf beste verhalen geselecteerd. Op de eerste plaats eindigde dus Anja Frieling met ‘Bonte was’, een verhaal dat zich afspeelt in een wasserette aan de Gestelsestraat. Willy Driessen-Senders werde tweede met ‘Boerenzoon’, Max Leenaerts behaalde de derde prijs met ‘Ars longa vita brevis’, Rosa (pseudonym) werd vierde met ‘De Kruisstraat’ en Linda Amendt werd vijfde met ‘Helmut en de struikelstenen’.
Anja FrielingAnja Frieling is in het dagelijks leven werkzaam als communicatieadviseur. Dit jaar verscheen van haar hand een in eigen beheer uitgegeven kinderboek ‘Gemalen oorwurmen en Hazenplas’. In ‘Bonte was’ ontdekt de lezer hoe een wasserette een wereld in het klein kan vormen. Juryvoorzitter Manon Uphoff: “In een aangename lichte stijl, joyeus en zwierig, beweegt het geheel zich naar een misschien niet geheel onverwachte maar plezierige en gewenste ontknoping die tegemoet komt aan ons gevoel voor rechtvaardigheid.”Praktische informatie
De bundel met daarin de vijf verhalen van de genomineerden is te koop bij van Piere, Natlab en de Bibliotheek Eindhoven.